DAKAR 2018: FITORJA E TRETË RRADHAZI PËR PEUGEOT


Pas 8793 kilometrave të dunave, kalimeve malore, shtigjeve shkëmbore dhe rreziqeve të ndryshme përmes Perusë, Bolivisë dhe Argjentinës, ekipi i Carlos Sainz / Lucas Cruz i dha Peugeot 3008 DKR Maxi një fitore të mrekullueshme për Rallyin e 40-të të Dakarit.

Fitorja e Sainz do të thotë gjithashtu një fitore e tretë radhazi për ekipin Peugeot. Për fat të keq, ekipi francez ka njoftuar tashmë se kjo do të jetë ngjarja përfundimtare e Dakarit. "Peugeot tashmë ka dy fitore, por unë mendoj se e kemi merituar këtë, sepse ne kemi investuar shumë në këtë veturë", tha Sainz, duke shtuar, "Ne patëm momente të mira dhe të këqija, por gjithmonë dhamë maksimumin. Sidomos në këtë gare, ishte vërtet e vështirë. Në fillim, thashë se do të jemi më të kujdesshëm, por Peugeot tha se duhej të shkonim me fuqi të plotë. Fillimisht ecnim përpara dhe më pas ne thjesht nuk duhej të bënim gabime. "

Rruga për në edicionin e 40-të të Dakarit u tregua veçanërisht e vështirë nga ana mekanike. Pas këtij testi të vështirë të qëndrueshmërisë së gati 9,000 kilometrave, jo vetëm që Peugeot 3008 DKR Maxi fitoi shtatë nga 13 fazat, por gjithashtu tregoi besueshmëri të jashtëzakonshme.

PEUGEOT Total Team këtë vit fiton suksesin tashmë mbresëlënës të Peugeot në Rally Dakar dhe është fitorja e tyre e shtatë në tetë përpjekje!

Ja një permbledhje e shpejtë e gjithçkaje qe Peugeot shënoi ne Dakar:
1988: Win Kankkunen / Piironen (205 T16 Grand Raid),
1989: 1-2 për Vatanen / Berglund dhe Ickx / Tarin (405 T16 Grand Raid)
1990: 1-2-3 për Vatanen / Berglund, Valdegard / Fenouil (dy 405 T16 Grand Raid), Ambrosino / Baumgartner (205 T16 Grand Raid)
2016: Fitorja për Peterhansel / Cottret (2008DKR)
2017: 1-2-3 për Peterhansel / Cottret, Loeb / Elena dhe Despres / Castera (3008 DKR)
2018: Fitorja për Sainz / Cruz (3008DKR Maxi).

Ky sukses i tretë i radhës i ekipit PEUGEOT Total ne rally-n më të pasur të botës pasqyron suksesin tregtar të SUV Peugeot 3008, i cili u emërua "Makina e Vitit" në vitin 2017.